دسر

طرز تهیه دسر سوتلاچ به روش ترکیه ای

طرز تهیه سوتلاچ

طرز تهیه دسر سوتلاچ، چیست؟ سوتلاچ یک دسر خوشمزه و لذیذ ترکیه ای است و با شیر برنج شباهت زیادی دارد. این دسر خوشمزه به دلیل عطر و طعم خوبی که دارد، در میان مردم ترکیه بسیار محبوب و شناخته شده است. در این مقاله به طرز تهیه دسر سوتلاچ به روش ترکیه ای خواهیم پرداخت:

سوتلاچ چیست؟

سوتلاچ در زبان ترکی به معنای شیر نرم است که در تهیه آن از برنج استفاده می شود. این دسر با عنوان پودینگ برنج نیز شناخته می شود. مردم ترکیه برای سرو آن از ظروف سفالی کوچک استفاده می کنند، چرا که سفال گرما و رطوبت را به صورت یکسان در ظرف پخش می کند. تفاوت سوتلاچ با شیر برنج در مواد اولیه آن هاست. برای تهیه سوتلاچ از خامه و نشاسته گندم نیز استفاده می شود و به همین دلیل بافت نرم تری نسبت به شیر برنج دارد. این دسر خوشمزه علاوه بر عطر و طعم بی نظیرش، خواص بسیاری نیز دارد.

این آیتم بی‌نظیر را در بهترین رستوران ارومیه ، رستوران هور می‌توانید تجربه کنید!

خواص سوتلاچ (پودینگ برنج)

  • سوتلاچ یکی از بهترین دسر ها برای گیاهخواران محسوب می شود.
  • سرشار از مواد مغذی بوده و مصرف آن برای حفظ شادابی و سلامت پوست توصیه می شود.
  • این دسر به دلیل دارا بودن مواد اولیه ارزشمندی چون برنج و شیر در تقویت استخوان ها و کاهش کلسترول خون نقش مهمی دارد.
  • ترکیب شیر و برنج در سوتلاچ علاوه بر افزایش سوخت و ساز بدن باعث تامین کلسیم و فسفر شده و برای ایجاد تنوع در رژیم غذایی کودکان موثر می باشد.

طرز تهیه سوتلاچ

طرز تهیه سوتلاچ

مواد لازم:

  • برنج یک استکان
  • آب ده استکان
  • شیر کم چرب یک لیتر
  • شکر سه استکان
  • عصاره وانیل یک قاشق چای‌خوری
  • نشاسته یک قاشق غذاخوری
  • زرده تخم‌مرغ یک عدد
  • خامه یا سر شیر 150 گرم
  • کره پاستوریزه یک عدد
طرز تهیه
  1. ابتدا برنج را داخل قابلمه ریخته و به همراه 10 استکان آب روی حرارت قرار دهید تا کاملا باز شوند.
  2. وقتی آب آن کشیده شد، شیر را اضافه کنید و هم بزنید و سپس سه استکان شکر را به آن بیفزایید.
  3. نشاسته و شیر را با هم مخلوط کرده سپس زرده تخم‌مرغ را داخل آن بریزید و با همزن هم بزنید.
  4. به آرامی مواد قبلی را به مخلوط نشاسته اضافه کنید و هم بزنید
  5. سپس خامه یا سرشیر را به مواد اضافه کنید و مجددا هم بزنید.
  6. در آخر قابلمه را از روی حرارت بردارید و کره را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا آب شود.
  7. حالا مواد را در ظرف های مخصوص ریخته و در آخر روی هر ظرف یک قاشق غذاخوری شیر بریزید.
  8. کاسه‌ها را داخل فر قرار دهید؛ برای آنکه دسر شما زیاد خشک نشود مقداری آب داخل سینی فر بریزید (حدود یک فنجان).
  9. سپس سینی را به مدت 20 دقیقه در طبقه بالای فر قرار دهید و حالت گریل فر را روشن کنید.

دسر شما آماده است. نوش جان

 

برای تجربه طعم بی نظیر سوتلاچ تنوری می توانید آن را از منوی رستوران هور سفارش دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *