پیش غذا

سوپ مرجمک ترکیه

سوپ مرجمک

سوپ مرجمک ترکیه (Mercimek Çorbası) یکی از سوپ های سنتی و بسیار محبوب این کشور است که به دلیل سادگی در پخت، طعم دلپذیر و خواص غذایی بالا، جایگاه ویژه‌ای در بین غذاهای ترکیه دارد. برای آشنایی بیشتر با سوپ مرجمک و دستور پخت آن، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

مرجمک چورباسی

سوپ مرجمک یا مرجمک چورباسی که با عنوان سوپ دال عدس نیز شناخته می شود، نه تنها در خانه‌ها بلکه در بسیاری از رستوران‌ های ترکیه نیز به عنوان پیش‌ غذا یا حتی غذای اصلی سرو می‌شود. پایه اصلی این سوپ، عدس قرمز است که سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. از این جهت، برای گیاه‌ خواران و افرادی که به دنبال رژیم غذایی سالم هستند، یک گزینه عالی به حساب می آید. اگر جز طرفداران سوپ هستید، حتما سوپ مرجمک را در رستوران هور امتحان کنید.

دستور پخت سوپ مرجمک

در شهرهای مختلف ترکیه، ممکن است تغییراتی در تهیه سوپ مرجمک وجود داشته باشد، اما اصل آن همواره عدس قرمز است. برای آشنایی با طرز تهیه سوپ مرجمک با ما همراه باشید.

مواد لازم

سوپ مرجمک معمولاً از مواد ساده‌ ای تهیه می‌شود که شامل:

مواد لازم مقدار مورد نیاز
دال عدس (عدس قرمز) یک پیمانه
پیاز یک عدد (متوسط)
هویج یک عدد (متوسط)
سیب زمینی یک عدد (متوسط)
سیر یک حبه
کره 100 گرم
ادویه (پول بیبر، زردچوبه، پودر زیره، نمک و فلفل) به میزان لازم

روش تهیه

برای تهیه سوپ مرجمک این مراحل را طی کنید:

  1. مرحله 1: قبل از هر کاری، عدس‌ها را به دقت پاک کنید و بشویید. این کار را چند بار انجام بدهید تا آشغال ها جدا و عدس ها کاملا تمیز شوند.
  2. مرحله 2: پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و در کمی روغن، روی شعله متوسط تفت دهید و پس از چند دقیقه ادویه ها را اضافه کنید. کمی بیشتر تفت دهید تا طلایی شود.
  3. مرحله 3: در این مرحله، هویج و سیب‌ زمینی را نگینی خرد کرده و به همراه سیری که ریز رنده شده به پیاز اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.
  4. مرحله 4: نمک و فلفل را به محتوات اضافه کرده و کامل مخلوط کنید.
  5. مرحله 5: بعد از اینکه احساس کردید بوی خامی ادویه ها از بین رفته، دال عدس ها را به مواد اضافه کنید و کمی بیشتر تفت دهید.
  6. مرحله 6: به میزان کافی آب یا آب مرغ اضافه کنید.
  7. مرحله 7: اجازه دهید مواد به مدت 30 تا 45 دقیقه با درب بسته به خوبی پخته شوند.
  8. مرحله 8: زمانی که عدس‌ ها کاملا نرم شدند، سوپ را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
  9. مرحله 9: در این مرحله، سوپ را با میکسر یا گوشتکوب برقی یا دستی میکس کنید تا به قوام یکدست برسد.
  10. مرحله 10: بعد از میکس مواد، دوباره روی شعله بگذارید و اجازه دهید کمی بجوشد.
  11. مرحله 11: هنگام سرو این سوپ، کره را ذوب کرده و با پول بیبر تفت دهید و این ترکیب را روی سوپ اضافه کنید.

این سوپ را می‌ توانید با نان تازه و یا لیموی تازه سرو کنید.

کالری سوپ مرجمک

میزان کالری هر کاسه متوسط سوپ مرجمک (به ازای 200 گرم) به صورت زیر می باشد:

کیلو کالری کربوهیدرات پروتئین چربی
91 16.5 5 گرم 0.4 گرم

سوپ مرجمک یک سوپ مغذی با محتوای پروتئین بالاست و یک وعده غذایی مناسب برای افراد دیابتی و گیاهخوار به حساب می آید.

خواص مرجمک یا عدس قرمز

عدس قرمز یا دال عدس نوعی عدس قرمز رنگ است که در غرب کشور کشت می‌شود. طبع این نوع از حبوبات کمی گرم و البته خشک است. فواید درمانی بسیاری داشته و در سلامت تمامی دستگاه‌های بدن نقش دارد. این نوع عدس کارکرد دستگاه گوارش را بهتر کرده و به عنوان یک تحریک‌کننده اشتها نیز عمل می‌کند. دال عدس یک منبع غنی از ویتامین های گروه B است و عنوان کرد و انواع اسید آمینه‌، آهن، کلسیم، فسفر و پروتئین دارد. مصرف عدس قرمز می‌تواند از پیری زودرس پیشگیری کند؛ زیرا عدس قرمز حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است که می‌توانند از آسیب‌های سلولی و بافتی که به پیری زودرس منجر می‌شوند، پیشگیری کند و آن‌ها را به حداقل برساند.

شما می توانید بدون اینکه به ترکیه سفر کنید، این سوپ خوشمزه را از منوی پیش غذای رستوران هور سفارش دهید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *