یکی از غذاهای ترکی معروف که با بادمجان و ماست تهیه میشود، “بورانی بادمجان” است. این غذا معمولاً با لایههایی از بادمجان، پنیر و سس گوجهفرنگی تهیه میشود، سپس در فر پخته میشود. برای طعم دهی بیشتر میتوانید به آن ماست هم اضافه کنید یا با آن سرو کنید. این غذا یکی از غذاهای پرطرفدار در فرهنگ غذایی ترکیه است و با انواع مختلف در سراسر جهان شناخته شده است. برای تجربه بهترین غذاهای ترکی می توانید به بهترین رستوران ارومیه یعنی رستوران هور سر بزنید.
طرز تهیه بورانی بادمجان
البته، الزاماً نسخه اصیل موساکا که یک پیچیدگی بسیار بالا دارد نیازی به آشنایی با اجزای خاص مانند برگ های گوجهفرنگی ندارد. این یک نسخه ساده تر است که میتوانید در خانه تهیه کنید. البته، متذکر شوید که این نسخه ممکن است با نسخه اصلی موساکا که در فرهنگ غذایی ترکیه و یونانی شناخته میشود، تفاوتهایی داشته باشد.
مواد لازم:
– بادمجان (2 عدد متوسط)
– گوشت چرخ کرده (حدود 300 گرم)
– پیاز (1 عدد متوسط)
– سیر (2 حبه)
– روغن زیتون
– پودر گوجهفرنگی
– نمک و فلفل
– پنیر پیتزا یا موتزارلا (به میزان دلخواه)
– روغن برای سرخ کردن
1. ابتدا بادمجانها را بشویید و سر آنها را برید. سپس آنها را به شرائط آمادهای که دلخواهید برش دهید، میتوانید آنها را رنده کنید یا به شرائط نیمدایرهای برش دهید.
2. بادمجانها را روی ظرفی قرار داده و کمی نمک بر آنها بپاشید تا آب مایع از آنها بیرون بیاید. این کار به کمک یک حوله یا کاغذ نیمه جذب کننده تمیز کنید.
3. در یک ماهیتابه یا ماهیتاو بزرگ، پیاز و سیر را با روغن زیتون تفت دهید تا طلایی شوند.
4. گوشت چرخ کرده را به پیاز و سیر افزوده و با ادامه دادن تفت دادن، آن را بپزید تا ابتدا رنگش تغییر کند و بعد کاملاً پخته شود.
5. به مواد ماهیتابه پودر گوجهفرنگی، نمک و فلفل اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید تا ترکیب متجانس شود. بگذارید کمی بپزد.
6. در یک تابه دیگر، بادمجانها را با روغن سرخ کنید تا سطحی که به حالت طلایی میرسند. سپس آنها را روی کاغذ نیمه جذب کننده قرار دهید تا اضافه روغن آنها خشک شود.
7. در یک قابلمه یا ظرف پخت موساکا، لایهای از بادمجانها را بگذارید. سپس لایهای از مخلوط گوشت و پیاز روی آن بپاشید و ادامه دهید تا تمام بادمجانها و مخلوط گوشت پایهای را استفاده کنید. نوبت آخر با لایهای از بادمجانها پایان یابد.
8. روی لایه آخر بادمجان، پنیر پیتزا یا موتزارلا را پخش کرده و قرار دهید.
9. موساکا را در فر گرم (حدود ۱۸۰ درجه سانتیگراد) قرار دهید و بگذارید تا پنیر آبکشی کند و رنگ طلایی بگیرد.
10. سرو و لذت ببرید! معمولاً موساکا را گرم سرو میکنند.
این نسخه ساده تری از موساکاست که با استفاده از بادمجان، گوشت چرخ کرده و پنیر تهیه میشود. با اضافه کردن چیزهای دیگر مثل گوجهفرنگی، فلفل دلمهای و سبزیجات، میتوانید به طعم غنیتری دست پیدا کنید.